Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αύγουστος, 2010

Το πρώτο ηλεκτρονικό βιβλίο με ενσωματωμένο βίντεο

Το πρώτο ηλεκτρονικό βιβλίο με ενσωματωμένο βίντεο, προοριζόμενο για το Αpple iPad , κυκλοφόρησε ο γνωστός εκδοτικός οίκος Penguin . Περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο: Το πρώτο ηλεκτρονικό βιβλίο με ενσωματωμένο βίντεο | TVXS.gr Powered by ScribeFire .

Θέλουμε την Ελλάδα μας πίσω - GetGreeceBack.com

Βραβείο Gates στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας

Εικόνα
Βραβείο Gates με 1 εκατ. δολάρια στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας | TVXS.gr Powered by ScribeFire .

Σάββας Α. Βαρναβίδης: Νέκυια: Μύθοι εξ Άδου

Στην προηγούμενη ανάρτησί μου αναφέρθηκα στον εξαίρετο άνθρωπο Σάββα Βαρναβίδη, που λειτουργεί το The Library Hotel στην Καλαβασό της Κύπρου. Κατά την παραμονή μου εκεί, ο Σάββας, ο οποίος έχει σπουδάσει Φιλοσοφία στην Αμερική, μου δώρισε ένα μικρό του πόνημα, μία συλλογή σύντομων μύθων του υπό τον τίτλο "Νέκυια: Μύθοι εξ Άδου", μια αυτοέκδοσι του 1994 στην Λευκωσία της Κύπρου. Ο Σάββας έχει έναν εντυπωσιακά πυκνό λόγο, ο οποίος μπορεί σε μια σελιδούλα να χωρέσει όλο το βάθος και το πλάτος μιας (φιλοσοφικής) τραγωδίας! Ιδιαιτέρως μου άρεσε ο μύθος του υπό τον τίτλο "Ο Χρησμός". Ένα πραγματικό μάθημα πολιτικής ηθικής!!! Σ' ευχαριστώ, Σάββα!!! Powered by ScribeFire .

The Library Hotel

Προχθές, την Παρασκευή, είχαμε την καθιερωμένη πλέον συνεστίασι παραλίας (beach party) του προσωπικού του Αρεταίειου Νοσοκομείου , η οποία φέτος έλαβε χώρα στην Ακτή του Κυβερνήτη. Λίγο το παραπάνω κέφι στην ατμόσφαιρα, λίγο το παραπάνω οινόπνευμα στο αίμα, απέτρεψαν την επιστροφή μου στην Λευκωσία κι έτσι αποφασίσαμε με τον καλό μου φίλο τον Νίκο τον Ερηνάκη και τον φίλο του (νομίζω πια και δικό μου) Βαγγέλη να διανυκτερεύσουμε στην Καλαβασό, όπου ένας καλός φίλος του Νίκου, ο Σάββας ο Βαρναβίδης, λειτουργεί ένα ιδιαίτερο ξενοδοχείο. Λέω ιδιαίτερο διότι το The Library Hotel (Ξενοδοχείο Βιβλιοθήκη) είν' ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του: ένα οικοδομικό συγκρότημα του ΙΘ΄ αιώνα, το οποίο ανακαινίσθηκε, βάσει των σχεδίων της Αρχιτέκτονος Αντωνίας Θεοδοσίου, για να στεγάσει, με επίκεντρο μία μεγάλη βιβλιοθήκη, έναν πράσινο και φιλικό προς το περιβάλλον χώρο χαλάρωσης κι ευεξίας. Η βιβλιοθήκη, το "Ψυχής Ιατρείον", όπως αναγράφεται στην είσοδό της, διαθέτει βιβλία Τέχν

“A Sea of Words” (Short Story Contest) * "Μια Θάλασσα Λέξεων" (Διαγωνισμός Διηγήματος)

Εικόνα
Το Ίδρυμα της Άννας Λινντχ και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Μεσογείου διοργανώνουν τον 3ο Ετήσιο Διαγωνισμό Διηγήματος "Μια Θάλασσα Λέξεων", που απευθύνεται σε νέους συγγραφείς από τις 43 χώρες της Ένωσης για την Μεσόγειο. Περισσότερες πληροφορίες, στα Αγγλικά, στους ακόλουθους συνδέσμους: http://www.euromedalex.org/news/sea-words-short-story-contest http://www.iemed.org/seaofwords/2010/a_introduccio.php Powered by ScribeFire .

Διαγωνισμός: τα καλύτερα βιβλία για την παραλία!

Διαγωνισμός: τα καλύτερα βιβλία για την παραλία!