Διαβάζω για τους άλλους

"Το εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό Δίκτυο Διαβάζω για τους Άλλους αποτελεί μια ομάδα εθελοντών που στόχο έχει να διαβάζει σε ανθρώπους που δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους. Αυτοί είναι άνθρωποι με προβλήματα όρασης, μη βλέποντες, άνθρωποι που αδυνατούν να κρατήσουν βιβλίο στα χέρια τους, ηλικιωμένοι σε γηροκομεία, παιδάκια σε ιδρύματα ή αναλφάβητοι φυλακισμένοι.
Με μότο «Για να ακούνε με μάτια μας και να διαβάζουν με τη φωνή μας» και με την πεποίθηση ότι η πρόσβαση στην λογοτεχνία πρέπει να είναι δυνατή σε όλους, οι εθελοντές του Διαβάζω για τους Άλλους αναπτύσσουν δράσεις ζωντανών αναγνώσεων σε όλο και περισσότερα ιδρύματα κάθε μέρα, στην Αθήνα αλλά και στο Ηράκλειο Κρήτης. Παράλληλα, οι εθελοντές του Δικτύου διαβάζουν και ηχογραφούν, παραμύθια και βιβλία λογοτεχνίας, προκειμένου να εμπλουτιστεί η Ακουστική Βιβλιοθήκη των Τυφλών.
Το Διαβάζω για τους Άλλους, τον Ιούλιο του 2015, απέκτησε νομική υπόσταση ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία" (από τον επίσημο ιστότοπο του δικτύου, http://giatousallous.gr).
Για το Δίκτυο έμαθα από μια συνέντευξι που έδωσαν η Αργυρώ Σπυριδάκη κι ο Θοδωρής Τσάτσος στην εκπομπή της Μαίρης Καριωτάκη στο Ράδιο 9,84, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Εξαιρετική ιδέα, αξιέπαινη πρωτοβουλία και μια απόδειξι ότι η αλληλεγγύη κι ο εθελοντισμός μες στην κρίσι μεσουρανούν!!!

Ενημέρωσι στις 20/10/2015:

Η συνέντευξι στο Ράδιο 9,84: 


Ανταπόκρισι του τηλεοπτικού σταθμού Κρήτη TV, από την εκδήλωσι παρουσίασης του Δικτύου στο Ηράκλειο της Κρήτης:

 


Ενημέρωσι στις 29/11/2015:

Ρεπορτάζ του Κρήτη TV

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μενέλαος Γ. Παρλαμάς: Από τη ζωή των λέξεων

Ὁ «Φωτόδεντρος» Στέργιος Δραμουντάνης ἀπόψε στὶς 21:00 στὴ σειρὰ ντοκυμανταὶρ «Ἱστορίες Καθημερινῶν Ἀνθρώπων» τοῦ Τηλεοπτικοῦ Σταθμοῦ τῆς Βουλῆς τῶν Ἑλλήνων

Ήντα να κάμω εδά;